WELCOME TO FARAHANA'S OFFICIAL BLOG
Fanasshhii


Think it !
Tuesday, 11 December 2012, ϟ

 
Assalamu'alaikum ..

K harini Fana rajin sikit nak view blog manusiamanusia yang tengah angau couple sekarang ni. Cehh macam nak discuss topik hot pulaaak! Haihh tak menahann. Hahahah. Ada yang yang matured, macam tak matured, ada yang tak matured buatbuat matured. Alaaahai. K Fana memang tak matured :P Cinta? Apa yang cinta sangat tuu? Perlu ke kita fikir semua tu buat masa sekarang ni? Time sayaaang, kumain lagi. meghoyan tak tentu hala :3 Cuba kalau gaduh? Mula lah keluar segala perkataan durjana tu --' Apa? 'godai' lah, 'gi mam' lah, 'sethan' lah, sampai binatang yang tak bersalah pun kau sebut. Apa kau ingat kau perfect sangat nak maki orang macam tu? Come on lah. Pastu clash -.- Dah clash tak tahu malu pulaak nak carik orang lainnn. Aduhh, kesian je tengok. Fana tau diorang sepi, kesunyian semuaa. Tapi kenapa? 

Parents tak cukup caring? 
Ke diorang ikut kawan?
'Kawan couple aku pon nak couple ah'

Camtu? Macam mana orang nak respect diorang kalau diorang tak jaga diorang punya manners? K fine Fana takda hak pon nak cakap pasal ni semua sebab Fana takda experience. Tapi daripada diorang la Fana learn something. Sebab Fana tau Fana tak mampu lagi nak hadapi semua tu. Memang tak dinafikan perasaan untuk mencintai kepada lawan jantina, ia memang sesuatu yang perlu bagi setiap manusia. Tapi ingat! Jika awak masih belum mampu, jangan sesekali bermain dengan perasaan. Percayalah, Ia tak akan membawa kemanaaa. 

Cinta dan perasaan satu keperluan. Tetapi kita mesti pandai menguruskannya. Bercintalah tetapi melalui jalan-jalan yang Islam telah tunjukkan. Buat persediaan, dan lakukan ta'aruf  dan seterusnya. Islam itu dipenuhi cinta dan kasih sayang, tapi banyak cinta dan kasih sayang yang menyimpang dari islam kerana kita tidak menghayati Islam sepenuhnya.
 fikirkanlah masa depan kita, untuk kehidupan alam sana....


new past