WELCOME TO FARAHANA'S OFFICIAL BLOG
Fanasshhii


Unemployed? No more.
Sunday, 6 January 2013, ϟ


Assalamu'alaikum :)

Hahahaaaai! Hah 'Buat apa cuti ni? Tak kerja ke? Dah ambil lesen dah?' K lesen Fana dalam process. Tapi lambat sikit lah kot sebab sekarang Fana dah start kerja. So ada free sabtu ahad je ah. Tu pon nasib. Kalau tempat tak penuh okay laa. Kalau penuh, hah memang kena post pone next week lagi. Takpelah. Kalau dapat awal pon, bukannya ada kereta pon. Kan Mama kan? Kan Najma kan? Hahaha.

Hmm so first time kerja berdebar gila oh. Macam macam soalan dalam fikiran. 'Nanti kalau jumpa kawan Mama mesti kena tanya macam macam en?' 'Alamak, macam mana kalau terjumpa professor kat situ? Kena speaking ah ni?' Aaaaa Aasdfghjkl -.- Okay relax relax. Haha. Mama kata, alam pekerjaan dengan alam persekolahan lain kakak. Jangan nak malu malu. Be friendly dengan semua orang. Be Confident. Orang tanya, jawab. And lagi satu, Mama kata Fana beruntung kerja kat situ. Kat sana, full time kena speaking. Tapi kalau dengan orang kita takde ah. Kalau cakap dengan prof ke boss ke hah speaking aaa.Cik Zimah kata, sampai melatah pon speaking. Hahaha. Lantak lah kita pandai ke tak pandai ke nak speaking, you must try. At the same time kita boleh improve English kita. Professor kat situ lagi suka kita speaking. At least kita cuba :) And kalau Fana dah biasa kat situ, Fana boleh belajar dengan diorang. Student kat UIA pon susah tau nak jumpa professor kat sana.

Hahh begitulah ceritanya. Hihi. Oh Fana ada partner part time kat sana. Bariyyah nama dia. Kami bersama menggembleng tenaga menyiapkan kerja. Hehe. ISTAC tu kalau part time dorang tak ambil ramai. Entah laa. Fana pon tak sure sebab apa. Kami kerja bahagian Inventory. First day just jalanjalan ronda Istac and introduce macam mana nak buat kerja. Then second day baru start. Kerja kami tag barang je. Simple. Tag saaaampailah habis segala barang dalam bilik tu. Eh, sampai carpet pon kena tagging tau, Kumain lagi. Hahaha. Macam macam posing dah Fana buat time nak ambil semua gambar tu. Tak senonoh betul. HAHA. Sebab Fana bahagian snap gambar. Haihh. Takpelah, nasib baik kami berdua je dalam bilik tu. So segala aksi dan kemalangan yang berlaku biarlah rahsia. Haha. Hanya kami dan Allah sahaja yang tahu. Heheh.

K lepas semuaaaa barang habis ditag dan dicatat dalam buku, kami rehat seperti biasa. Follow mak masingmasing pegi Lunch. Yuhuuuu. Best gila weh makanan kat cafeteria. Nak ape? Semua adaaa. Chicken chop pon adaaa. HIHI ^^ First day kerja, Fana makan maggie sup. Perghh gila pedas panas beraaaapi. Berpeluh kot makann. Haha. Second Day Fana cuba makan chicken chop. Yipppi~ mmmm dap dap. Haha. Dah la rangup, black papper sedap pulak uh, muuuurah lagi. Huhu.

Lepas kenyang, then balik office, Solat and etc. Rehat kejaap. Then continue balik kerja. Petang kerja relax sikit. Just key in segala benda yang kitorang buat tadi dalam lappy. Lepas siap, print. Masuk file then hantar kat boss :D Begitulah kerja kami dari bilik ke bilik.

Even banyak kerja pon, Fana suka. Enjoy je. Just follow the flow~ Fana tak boleh duduk rumah. Nanti asek nak pegi dapur je. Haaa gemuk weh -.- Nak kuruuuusss balik mcam duluuuu :(


new past